Marieke Dongelmans

Schermafbeelding%202020-02-17%20om%2019_
WhatsApp Image 2022-01-23 at 11.57_edited.jpg

Marith Bax

In een notendop...

Ik ben het gezicht achter Doulentina. Ik ben een creatieve kennis-zoeker en voel me gepassioneerd over het bekrachtigen van aankomende ouders in hun transformatieve reis naar het ouderschap. 

Na 10 jaar gewerkt te hebben op het onderzoeksgebied van de neurowetenschappen, besloot ik mij hart te volgen na de geboorte van mij zoon. Ik veranderde van loopbaan zodat ik moeders (en hun partners) kan ondersteunen tijdens zwangerschap, bevalling en de post partum periode: ik werd professioneel Doula.

De vaardigheden en kennis die ik in de wetenschap heb opgedaan hebben geresulteerd in een getraind oog voor het zoeken naar evidence-based informatie en de duiding ervan; belangrijk voor het maken van geïnformeerde keuzes tijdens deze bijzondere persoonlijke levensgebeurtenis.

Sinds 2015 ben ik mede-eigenaar van Amsterdam Dolce Attesa, een gemeenschap van personen die samen een ondersteunend netwerk vormen voor elkaar, Dit netwerk bestaat uit Italiaanse families in Amsterdam en door heel Nederland, die zich voorbereiden op de geweldige reis die een geboorte kan zijn: je kind te ontvangen en te verwelkomen in je leven.

Ik hou ontzettend veel van mijn werk, ben echt gepassioneerd, over de manier waarop ik wetenschappelijke gronden kan verbinden aan een holistische visie over vrouwzijn en zwangerschap en bevalling als natuurlijke processen en onderdelen van het menselijk bestaan en die vorm te kunnen geven door meerdere creatieve uitingsvormen; mijn specialiteit!

En terwijl ik al gezegend ben dat ik dit werk mag doen voor mensen, voel ik ook heel sterk dat alle aspecten van mijn eigen zijn hierdoor gevoed worden en zich ontwikkelen.

logotekstDCtransparant.png